miercuri, 18 septembrie 2013

Dukan : It`s over sau faza a 3a si dieta a morti?

Buna fetelor !!
Dieta dukan , in ultimul timp  cred ca ati auzit si voi de ea ,a fost foarte metiatizata in sensul rau   si s-a aruncat cu noroi in doctor , din puctul meu de vedere din ura si invidie .
Dieta a fost conceputa in decursul a 30 de ani   , timp in care Dr. Piere Dukan a scos , a adugat , a modificat ,  a observat , a muncit al naibii de mult ca sa obtina ,si a reusit sa obtina , o dieta , mai bine zis un paln de slabire care sa functioneze pe scara larga .In anul 2000 dieta este publicata in carte Je ne sais pas magir (Nu stiu sa slabesc ) dar doctorul nu a abandonat dieta inca face recomandari si modificari pe site-u lui .
La un calcul matematic la mintea cocosului  30+13=43 , in acesti 43  de ani au murit 3 persoane . Hai sa fim seriosi , ca suntem fiinte rationale , 3 persoane in 43 si 3 de ani ?

Acele persoane fie au murit de moarte naturala fie au avut un organism de  paie si nu au stiut de ce sunt in stare .Daca nu ai o oarecare rezistenta , imunitate ,esti bolnavicios si prin natura esti slab din mai multe puncte de vedere inainte sa faci orice fel de miscare ce priveste sanatatea si stiul de viata  ta du-te frate la doctor si vezi la ce riscuri te supui.
Organismul uman e conceput in asa fel in cat prin durere , stari de rau si alte chesti incomode sa iti transmita un semnal de genu "Ba , vezi ca nu tocmai ok ce faci tu !" , daca starile persista mai mult de 5 zile te duci la un doctor unde ii dai cartile pe fata ca de asta e doctor si el iti face niste analize si iti zice ce e gresit , iar daca domnu` doctor iti zice ca  dieta dukan nu e de tine , renunti si fie te apuci de alta nu chair asa de severa (keto , montagnic , shouth beach) fie mergi la un nutritionist care iti face dieta exact pentru tine (cea din urma fiind cea mai  buna varianta , dar nutritionist la mine in oras  si nici in capitala de  judet nu stiu sa existe ) .
DIeta dukan  e imaprita in 4 faze (atac , coroaziera , consolidare si stabilizare ), prima variaza intre 3 si 10 zile  se manaca proteine (carne slaba , lactate degersate , oua ,fructe de mare ) in aceasta perioada oraganismul posibil sa se simta slabit  obosit si infrigurat (eu nu am patit asa ceva ) sau chair sa se ingrase  nu-i corect spus sa retina apa de asta e posibil ca , cantarul sa arate cu 2-3 kg in plus decat greutatea initiala , in urmataore faza se aduga si legumele , in faza a treia nu mai e dieta ci un stil de viata sanatos in care se aduga treptat cam toate alimentele de care ne-am privat , iar faza a 4 pentru tot restul vieti joia trebuie tinuta ca  zi de atac (nu am de gand sa o tin toata viata , doar o perioada ).
Concluzia la care am ajuns dupa ce am citit si parerile opozitie  : s-a aruncat cu noroi in omul care nu merita , au fost foarte multe sustineri din partea pacientilor care au negat toate acuzele  ei au redus totul la " majoritatea pacientilor INCA nu au patit nimic" , au fost cateva persoane (ca nu am stat sa citesc tot din scoarta in scoarta ) care ziceau ca au tinut dieta  in urma cu cativa ani  , intrebare mea : cand ar trebui sa sufar de cosmarui din cauza dietei dukan? dupa cati ani ?O sa visez cartofi prajiti care ma rapesc  sau ce ?.
Cred ca deja v-ati plictisit deja , am ajuns sa cred ca mereu cand un om face un lucru bun care merita sustinut , mereu cei ce nu-l pot ajunge o sa incerce sa-l trag ain jos , necunoscand limitele bunul simt si al omeniei.

DIeta dukan o recomand tuturor si nimeni nu o sa-mi schimbe parerea .

GAta cu sutinerea doctorului , stiu ca e mult scris dar consider ca merita mult mai mult .Trecem la mine , tin dieta din ferbuarie 2013  cu vreo 5 saptamani in urma am ajuns la 80 de kg , am stagnat 3 si am m-am oprit vazand ca organismul meu nu mai da roade , dupa doua saptamani de consolidare  am mai salbit un kg  ,deci 79 de kg  cantaresc si am scapat de 28 de kg in 7 luni .
  Stiu ca ati mai vazut poza , dar nu lucrez de pe calculatorul meu si nu mai alta .Pe prima poza e greseala am pornit de la 107 kg (mi-am gasit un carnetel in care mi-am fost notat )
Iar acum arat asa :
(TInuta din prima zi de scoala:D)
Sunt multumita de mine , nu credeam ca o sa ajung aici , si mi-am bagat mintile in cap ca prin structura mea nu o sa pot fi cu o talie de 60 de cm decat daca vreau sa devin material didactic la orele de biologie .FIind foarte ianlta 1,81 , 79 de kg sunt ok .
V-am pupat si sper ca nu v-ati plictisit foarte tare   !
Reacții:

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu